1001 de nopți rose

Scris la 11 iunie 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Pe 5 iunie m-am dat în basme.
….Am luat-o de dimineaţă cu poveştile lui Alexică şi temele pentru şcoală nefăcute, iar apoi la discursurile finale ale Erismei 15.  Aladin, Sindbad şi Şeherezada sunt pentru adormit copiii pe lângă poveştile adevarate ale absolvenţilor de la Café Godot de miercuri. Ca fiecare generaţie, se pregăteşte o mică sau mare petrecere de absolvire, evident cu temă, iar cei 10 erismatici şi-au ales 1001 de nopti.
….Începând cu ora 19.3o, au început sa curgă taxiurile din care coborau costume colorate cu năframe pe față, bănuți pe șolduri, turbane, șiraguri, șalvari incomozi, machiaje zbanghi, mustăți pe oală, tunici cu ștrasuri și mai ales fesuri. Terasa-restaurant Les Ottomans a fost gazda tuturor șeicilor, sultanilor, prinților deșerturilor, cadâne, beduini, prestatoare în haremuri și alți turcaleți. Am văzut și un pașă, un vizir, iar eu am fost Razvan Bei, cum altfel.
….Și admirându-ne unul altuia costumele și facând haz de noul look al fiecăruia, nu ne-am mai dat seama care-i antreprenor, care-i corporatist sau ong-ist, profesor sau absolvent. Ghiaurii mascați au fost surprinși de mezze și alte bunătățuri turcești și ne-am adapostit de ploaia scurtă la umbra unui vin roze, deja bine cunoscut prin caștigarea Centurii Roze din 14 mai: Corcova 2012Cu mișcari rapide, îl luăm prin învăluire cu Mugur si Yugo şi îl dăm prin soare, apoi prin nas. E somon sau zmeurică, la culoare?  Mai mult somoniu, dar ce zici de nas? Are! Nu-ţi miroase a fragi? Ba da, dar nu simţi şi capşune, mure, de-ale de pădure? Îhî! ..çilek! Și Mugur ne spune de Corcova şi amintirile sale plăcute. Simţi merlotul? Da, are aroma aia de …Şi-un val de miros de tei din curtea bisericii alăturate ne strică analizele olfactive. Miroseau teii după ploaie, ca esenţele din cutia cu arome de la Wine Taste. Nu apucăm să ducem paharele la gură şi ne iau vreo 3 “cadâne” absolvente la întrebări: burada ne halt ediyorsun?…Nu şişirim şi noi un dans?
….Până să ne dezmeticim ce să alegem între frumoasele platouri, provocatoarele colege și vin, intra fulgerator o bruneta zveltă, pe care blugii fixi şi tocurile stăteau cam bine. Cine-i, mah, asta? …Că-i prea brunetă pentru Lili a noastră? Ne luăm cu muzica, cu antreurile și cu poantele de la discursuri și DJ-ul ne-o taie cu o melodie de-a lui Tarkan. Auu!..Sorun –  sorun, apare dansatoarea venită special pentru petrecere cu o costumație…fără blugi, fără bluză, fără…Era bruneta cu blugii aia…Dar arăta…Arăta! Hai Mugur să vedem ce-i cu rozeul ăla, că nu mai apucam dup-aia!  Yugo era cu blitzul la ochi, deja….
….Aciditate mare, cu atac de mere verzi și citrice proaspete, un iz de dulce, dar nu copleșitor, fructe multe de pădure, dar și puțin grapefruit.  Muguuur…ce-ai mai descoperit in vin? Băăăhăi…îmi place că, deși are 13,5 vol. alcoolice, nu-l simți deloc. Integrat se spune?..Mamăăăă, cum face fata asta!…Muguuur!..Ah, da!..ce ziceai că are în el? Are cabenet 77 și merlot 33%. Le simți? Vorbeam cam singur, ca Băse la B1 depre onoare și-mi dau seama că n-am cu cine…Denisa, the belly-dancer intrase într-un ciclu de unduiri cu ritm rapid și tremurat din toate accesoriile, încat nu aveai cum să te întelegi cu nimeni.
….Închei povestea celor 1001 de nopți de la Les Ottomans, lăsând pozele să vorbească și închei spunând că mi-a placut mult vinul, merită 7 ppn-e și că nu degeaba a câștigat Centura Roze. Vara asta va fi hit!
….Succes noilor erismatici și-am să-i revăd de fiecare data cu mare plăcere. Cât depre Denisa… Bebeğim, seni seviyorum!
….Răzvan Bei

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori