2 la Pahar. Episodul 2. Azi, cu Cori Grămescu

Scris la 25 aprilie 2013 in Povesti despre vin | 4 comentarii

….Într-un interval de 2 săptămâni am trecut de la schimbatul cauciucurilor de iarnă, la zi o de plină vară, aşa că ieri am luat primul prânz pe 2013 la terasă, la restaurantul Casa Basarab. Aveam întâlnire cu un roze, dar mai ales cu Cori Grămescu, care a venit la întalnire asortată la campania Primavara în Roze. Pe Cori o ştiti de la emisiunea Marele Câştigătorde la Antena 1, din 2010. Cu Cori m-am cunoscut prin intermediul programului de leadership Erisma, în 2008, când ne-a ajutat să ne organizăm la filmarile lui Rocky X, ca participanţi la Teachers Film Festival.
….În aceeaşi perioadă, Cori punea bazele unei săli de gimnastică aerobică, pentru întreţinerea, remodelarea corpului şi Pilates, astăzi, binecunoscuta Lady Fit Gym. Am vorbit mult despre programele sălii, despre nutriţie, efectele benefice ale unui pahar de vin, diete şi despre mâncatul sănătos, remarcând  placerea de a găti pe care o are Cori. Totodată, am descoperit cunoştinţele ei despre vinurile făcute în casa de la ţară: vinul de butuioagă şi vinul de vorbă lungă, acele “soiuri” olteneşti din zona Pleniţei, nu departe de zona Segarcei, zonă din care aveam un vin chiar pe masă la degustare.
….Dar ce ne spune rozeul din 2012 de la Domeniile Coroanei Segarcea? La culoare e frumuşel, limpede şi strălucitor, asemănător cu siropul de cireşe, cu tentă uşoara portocalie. Iniţial, nasul nu ne-a dat pe spate, dar zgâlțâindu-l bine-bine începe să ne trimită ceva “semne” de agrișe, fructe roșii de pădure, preponderent coacăze, dar și ceva fragi. Mirosul e din ce în ce mai plăcut și când iei prima înghițitură, îl simți acrișor, acidulat și vioi. Cu mâncare, devine din ce în ce mai prietenos. Fiind foarte generos cu asocierile culinare, noi am servit calamari la grătar, salată verde și focaccia cu usturoi (Cori, care servea și post) și pui picant cu legume și salată (eu, care servesc de toate). Alcoolul (13%) se simte un pic cam tare la început, dar cu a 2a și a 3a gură devine simpatic. L-am apreciat amândoi ca fiind un vin agreabil de terasă și îi acordam 7 ppn-e.
….În timpul mesei, întrebam ce facem cu gurmanzii care țin la siluetă? Ei bine, răspunsul a venit prompt și tăios: le dăm să mănânce cărnițe slabe cu legume multe în cadrul unor experiențe culinare inedite! Pac! Ăsta fiind și un nou proiect la care Cori se gândește, pentru ca în curând urmează să-și ia și atestatul de nutriționist. Ei și cine sunt clienții sălii? 100 % femei. Doamne care vor să slăbească deștept, cele care vor să se întrețină, mămici după nașteri recente și în general, femei sănătoase la cap, care cer sfaturi și se consultă asupra tipului de antrenament și nutriție potrivit. “Și nu lucrez cu pițipoance sau mondenitățuri, pentru că sunt foarte autoritară, nu admit întârzieri și când avem program de gimnastică, facem gimnastică”! spune generalul Cori.
….Vinul nostru se transformase într-un adevarat vin de vorbă lungă, însa timpul ne presa, Cori fiind o femeie cam busy, împarțind puținul timp între sala de gimnastică, cursurile de medicină (anul întâi) și cookingul de plăcere acasă, fiind o pasionată a rețetelor naturiste și nu numai.
….Ne despărțim și la final îmi face o recomandare scurtă și usturătoare, care mă face să intru în pământ de rușine, pe cât sunt eu de mare. O să mă gândesc serios. Cică, am vreo 2 kile in plus! 🙂
….Spor la dietă, că tot vine Paștele!
….RaSto

4 comentarii

  1. Rose Segarcea 2012?

    • da. scrie si pe eticheta sticlei, dar nu se vede in poza. Luat de la MegaImage cu vreo 28 de lei (cam scumput)

  2. Roze-ul , este preferatul meu !

  3. Sambata, 31 august, am trecut prin Plenita 🙂

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. Centura Roze 2012 cu emoții - Povești cu vin | Povești cu vin - [...] în concurs. Iar din cele 4 ajunse în finală (Liliac, Arezan, Segarcea și Corcova), doar unul. ….Finala a fost…
  2. Centura Roze - ediția 2013 - Povești cu vin | Povești cu vin - [...] în concurs. Iar din cele 4 ajunse în finală (Liliac, Arezan, Segarcea și Corcova), doar unul. ….Finala a fost…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori