2 Mai

Scris la 2 mai 2015 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

Ziua Tineretului am petrecut-o ca pensionarii. Acasă.
—-Cu o zi înainte, pe o vreme frumoasă, am dat o fugă până la Drăgășani (Crama Știrbey) să salut niște prieteni, iar pentru sâmbătă aveam programat lucru în mica grădină de-acasă. Văruit cireșul, legat tufele, tuns iarba, ceva ordine printre scule, aruncat cenușa din grătar de la scrumbie… O grămadă de nimicuri.
—-În bucătărie, Chef Make și-a făcut de cap, neavând indicațile prețioase… În timp ce pusese la fiert o limbă de vită, am intervenit decisiv cu un sos de barbeque și platingul pe un pat de varză chinezească. Toate astea s-au datorat vremii închise, stand să plouă, dar mai ales unui vin luat din hypermarket,: un pinot noir de Burgogne Pasquier Desvignes 2011.
—-L-am luat pentru că în ultima vreme s-a întâmplat să testez pinot noir-uri de prin alte zone (Eisenberg, Pays d’Oc, Segarcea, Dealu Mare).
—-“Pacientul” s-a prezentat cam așa: rubiniu, nu foarte intens, cu mici urme cărămizii, iar în nas, cu exces de cireșe coapte bine, coacăze, ceva piele și un foarte discret iz de ciuperci.  M-am bucurat s-a descopăr destulă tipicitate și am început să-l degust cu aplomb, deși, farfuria din față era mult mai apetisantă.
La pinot noir-ul ăsta din inima Burgundiei, de corpolență medie și foarte sec, am remarcat că … izul de lemn aproape că nu există. Tanini molcomi, aciditate medie, plăcut, dar cu un post gust cam scurt. Bine, pe la al doilea pahar l-a mai ajutat și mâncarea, însă i-am putut distinge delicatețea.
—-La aproape 60 de lei și aproape 6,5 papioane, mi-am văzut mai departe de farfurie, dar în grabă, pentru ca mai aveam treabă.
—-RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori