Au înnebunit salcâmii

Scris la 23 martie 2014 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….E un cântec cunoscut al lui Tudor Gheorghe, v-ați prins, treaba cu salcâmii fiind doar pentru titlu.
….Dar caisul vecinului meu Dan, chiar a luat-o razna în ultimele două zile. De abia i-a tăiat 2-3 crengi și imediat a și înflorit. Gata a venit Primăvara.
….Numai că cine stă la casă știe că are o sumedenie de treburi de făcut la început de primăvară. Păi de scos florile din casă care au stat peste iarnă, de săpat felia de pământ de prin curte, de tăiat pomii (noroc de mine că am doar un cireș), sădit și udat florile. Apoi curățenie, tăiat și tocat corzile de la tufe, vopsit, reparat etc.
….Oricum, spectacolul floral merită tot efortul, deși nu e ușor. Iar pentru că temperaturile din week-end chiar au fost mari, trebuie să te hidratezi. Dar nu ca animalele, pentru că ieri a fost Ziua Mondială a Apei, așa că am băut vin, desigur.
….Totul era pregătit, adică la rece. Rose Lacerta 2013 (fostul Riviera). Hai să zicem și de vin ceva, că doar de-aia postăm! Tare frumoasă culoarea acestui blaufrankisch, ușor pală, plăcută. Mirosul e și el plăcut, de căpșunele și amestec de citrice, dar mai ales promițător. Gustul la prima impresie te poate duce spre un demisec, dar nu e deloc. M-am mai dus prin curte, am mai mimat munca și-am dat iar fuga în casă să mă mai lămuresc cum e cu gustul de căpșune și ceva pomelo, într-un frumos echilibru între aciditate și alcool (13,8% – tip Baniță). Până să mai toc câteva vreascuri, ajunsesem cu sticla la mai puțin de jumătate. Totuși, am apucat să observ structura bună, dar și eleganța, care e o constantă a vinurilor roze de la Fințești. Postgustul mediu îl duce la +7 papioane și devine un concurent serios pentru Centura Roze.
….Cu treaba aproape făcută, cu un vin agreabil și cu două zile însorite, închei un sfârșit de săptămâna admirabil.
….Noroc,
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori