…Batman, Batman!

Scris la 3 aprilie 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….În ultima zi de GoodWine nu am putut pleca fără să vizitez standul LILIAC (The Wine of Transilvania). M-am oprit numai pentru noutățile sale și m-am bucurat să văd că vor lansa anul ăsta gama  Crepuscul. Mai întâi am gustat traminerul, care e sec, bun, dar voi insista mai mult asupra cupajului.
….Crepuscul Sauvignon Blanc+Fetească Regală 2012 are culoare plăcută galben și un pic verzui, foarte limpede și clar. Are nas bun, cu flori de câmp și iarbă cosită. Sauvignonul  e dominant (ce bine!), dar se simte plăcut și feteasca regală, precum a scris si George M. în postarea sa. Mai simt o mică și discretă nuanță de vanilie pe lângă grosul citricicelor coapte, dar și alte fructe exotice se zbenguie prin pahar.
….La gust, începe cu un atac bun, nu prea acidulat, cu citrice (grapefruit și lămâi coapte), soc, ceva mango prin margine. Vinul are corpolență bună, numai că alcoolul se simte mai pregnant spre final (13%). Floral bine de tot , percepi drojdiile fine zglobii și elegante.
….Iubitorii de vin alb se vor bucura de apariția acestui vin transilvan, care va avea un preț mai prietenos. Peștelui îi va sta bine pe lânga vinul ăsta. Acord 6,5 ppn-e.
….Dezlegarea e aproape.
….Să beți bine!
….RaSto

Niciun comentariu

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. Ein gewurtz, bitte - Povești cu vin | Povești cu vin - [...] dator cu completare informației despre acest vin pe care l-am cumpărat de la Mega Image. Gewurtztraminer 2012 Crepuscul –…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori