O stiti pe Viorica?

Scris la 8 noiembrie 2016 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

–-In ultima duminica insorita (probabil) din noiembrie, vecinul meu Dan m-a invitat la un gratar. Incerca o reteta noua de lup de mare cu menta si salvie infoliat si aruncat pe gratarul sau monumental.
–-In semn de multumire pentru invitatie, m-am prezentat cu un vin nou, ca tot ma intorsesem recent din strainatate si testasem vinuri noi. Un vin moldovenesc, facut in Orasul Subteran de la Cricova din soi neaos – Viorica. Despre soiul asta (destul de prezent in viile de peste Prut) nu am reusit sa aflu decat ca e facut din incrucisarea a doua soiuri, avand la baza marea familie a muscatului. Dar promit sa aflu mai multe.
–-Cu pestele si salvia-n gura, despre vin se pot spune urmatoarele: ca e destinat zilelor insorite si calduroase. Culoare galben-pai, cu arome placute de fructe albe si mai ales petale de trandafir ce te duc foarte clar spre tamaioasa, muscat etc. Gustul e absolute sec, cu structura lejera, ceva aciditate si tenta ce te duce spre un traminer (din cauza finish-ului usor amarui). Daca alcoolul (13%) nu s-ar fi manifestat asa de pregnant la final, iar postgustul ar fi dus ceva mai mult, ar fi primit mai mult de +6 papaioane/8.
Pestele s-a simtit bine cu Viorica, vin care in magazinul din beciul Cricovei costa echivalentul a 15 RON, dar eu m-am incapatanat sa-l iau de la standul Cricova din cadrul salonului Iubesc Vinul Romanesc cu … 25 RON.
–-In concluzie, asteptam rezultatele alegerilor prezidentiale din Republica Moldova. Poate ne mai imprietenim, poate mai scad preturile, poate…
Cu bine,
RaSto

{lang: 'ro'}

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bloguri, Bloggeri si Cititori