Unde mănânci un cheeseburger foarte gustos în SUA?

Scris la 17 martie 2018 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

“Scrie pe Vin2.ro” cu povești trăite de oameni care iubesc vinul. Astăzi îl avem invitat pe Daniel Duica, iubitor de vinuri, indragostit pentru moment de soiurile antice, prefiloxerice, nealtoite pe radacini americane. Daniel este general manager la o firma de consultanta din Sibiu.
După ce colinzi fast-food-urile și restaurantele specializate cunoscute și mult lăudate, îți pui întrebarea : “Totuși, unde mănâc eu un burger foarte bun în IUESEI?  Și cu un pahar de vin pe măsură lângă?”… Răspunsul vine simplu: îl faci tu acasă. Și îți iei langă ce vin vrei tu. În afara de Prosecco.
In primul rand trebuie sa ai un George Foreman (da, ati citit bine-boxerul). Aproape orice gospodarie din America are un astfel de aparat. Este un gratar electric care lasa grasimea sa se scurga in timpul gatirii, numai bun pentru a face un burger perfect.
–-Dupa aceea, te duci si cumperi ingredientele. Nimic deosebit… Unt din lapte de capra, carne tocata din vita Kobe, carne de vita gatita incet in sos de Jack Daniels, branza Cheddar invechita 9 luni, chifle Pretzel, salata, rosii, ceapa rosie etc.
Prepari carnea pentru burger dupa o reteta secreta si pui burger-ul in G. F.-ul bine incins. Pui chifla taiata pe jumatate si unsa cu unt intr-o tigaie si o lasi sa se rumeneasca. Faci asta pentru savoare, dar si pentru a ii da cheesburgerului o textura cu straturi diferite (chiflele devin crocante pe partea prajita in unt). Dupa ce chiflele sunt rumenite incepi sa asterni straturile pe parte interioara a chiflei(cu parte parita in unt in sus). Salata, rosii, branza cheddar. Cand este gata burgerul, il pui deasupra straturilor enumerate. Intre timp incalzesti intr-o tigaie carnea de vita gatita incet in sos de Jack Daniels. Cand este incinsa pui cu incredere si cu mult sos, desupra burgerului. Din cauza asta nu vei mai avea nevoie de Ketchup sau mai stiu eu ce sosuri langa cheesburger. Se acopera cu cealalta parte din chifla (cu partea prajita in unt in jos) si se da la cuptor 2-3 minute cat sa se topeasca branza cheddar. Nu se foloseste cuptorul cu microunde ca se topesc chiflele…
Se toarna in pahar de Zinfandel Old Vines (vita de vie are pana la 120 de ani), Sonoma County, 2015:  VALRAVN care a fost desfacuta cu cel putin 30 de minute mai devreme.
Se savureaza pe melodii country, iar paharul de vin se “reincarca” la nevoie. Pofta buna!
P.S. Dupa ce termini sticla de Zinfandel te gandesti si la un nume pentru burger… Ca doar tu l-ai inventat! Eu m-am gandit la: Home Made PCKJB  (PretzelCheddarKobeJackBurger) facut acasa. De si KJB-ul ala din final nu da prea da bine… Langa un Zinfandel. Imi pare rau, nu am gasit alta rima.
Cu Prosecco nu rima nicicum…

{lang: 'ro'}

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bloguri, Bloggeri si Cititori