Voulez-vous rose avec moi?

Scris la 22 mai 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Încă nu s-au stins ecourile concursului de marţea trecută Centura Roze. Astazi am să vă vorbesc  foarte pe scurt despre unul din finalişti, Liliac Roze 2012. De la cei 30 de judecători, a luat în cele 3 tururi de analiză o medie de aproape 85 de puncte. Mult, puţin? Deh, după gustul şi părerea fiecaruia. Un lucru, însă, e clar: la Lechința de fac vinuri bune.
….Ce e de spus despre acest vin? În primul rând că e făcut din fetească neagră şi merlot şi că are 13,5 grade de alcool.
….Toţi l-am văzut ca având o culoare interesantă, de foiţă de ceapă, plăcut şi promiţător. Miros: proaspăt de fructe roşii de pădure, dar şi ceva iz de tămâioasă şi drojdii fine, după care simţi merlotul. Gust : acidulat bine cu iz de mere necoapte, atac un pic dulceag, aparent apos, dar apoi vine şi corpul, catifelat, dar un pic alcoolizat pe final, care-l coboară, plasându-l sub nivelul mirosului. Opinia mea e că e bine să bei ceva apă la vinul astă. 7 ppn-e.
….Îl găsesc agreabil cu mezeluri subţiri şi legume, ceva caşcaval, dar şi lângă o salată de vară cu pui. Recomandat mai ales doamnelor, datorită aromelor şi asortării la o garderoba de vară caldă.
….Vă urez La Vie en Rose,
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori