Fresh chardonnay

Scris la 14 aprilie 2015 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

—-De curând, căutând să completez asezonarea mesei de Paști am ajuns în Carrefour. N-am putut rata obișnuita vizită la sectorul de vinuri unde mi-am confirmat bănuielile asupra a ce beau împejurimile Chitilei. Rafturile vinurilor românești albe demiseci erau aproape goale. Ceva lipsuri pe la roze, iar la roșii nu se mișcase nimic. Vremea caldă ar fi o explicație. Eu știam ce voi bea de sărbători, dar nu m-am putut abține să nu pun în coș un vin nou pentru mine. Chardonnay-ul 2014 din gama Elite de la Domeniul Coroanei Segarcea.
I-a venit vremea să-l iau puțin la rost, însoțit se niște paste colorate. Fiert apa, făcut sosul, deschis vinul, făcut platingul și …. ta-daaa… Iar am exagerat cu peperoncino, dar au ieșit acceptabile, brânza cu spanac din tortelloni ducând greul cinei.
—-Cu vinul, treaba stă cam așa: culoare gălbui-verzuie pai, de vin foarte tânăr, plăcută și apetisantă.
—-Cu nasul stă bine, având tipicitate de soi, dar de medie intensitate, cu iz floral în față și caise verzi, care anunță un vin vioi. Gustul confirmă așteptările, dar vine în plus cu și mai mare prospețime. Îi stă bine cu aciditatea măricică și cu corpul light, neavând acea onctuozitate pe care mulți o caută la un chardonnay., iar alcoolul e foarte ascuns. Nici nu prea avea ce să ascundă, pentru că nivelul este de 12% vol. și e nebaricat. Plăcut, răcoritor și nepretențios (+6 papioane), îmi aduce un aminte de un chardonnay chilian cu calități similare. Prețul de sub 27 de lei îl recomandă pentru seri lungi cu asocieri culinare mai lejere.
—-Mie mi-a plăcut.
—-RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.