Mangalia-26 august-Mysterious Night

Scris la 12 septembrie 2012 in Povesti despre vin, Slider | 3 comentarii

http://youtu.be/fd_nopTFuZA

     Seară frumoasă, răcoroasă într-o curte de casă veche din Mangalia. Cu Anca și Bogdan. Pielea spatelui bine arsă de soarele tare de la plaja din Vama Veche începe să strangă și efortul de a deschide un vin cu tirbușon mă sufoacă. Pentru lejeritate, deschidem o sticlă cu screw-cap. Vin alb răcit toată ziua. Primul vin bulgăresc pe care-l văd că n-are dop clasic. Mister, curiozitate… pâr-pâr… se deschide. Soli – White Dry Wine. Turnăm în pahare și mai întâi ne uităm la bec (prin pahare) pentru examenul vizual. Hmm… culoare frumoasă, gălbui pai.  Hai cu nasu’ n el.
     La primul nas, zic eu: Chardonnay, clar! Sauvignon fără discuție – Anca!
Bogdan : Ce-aveți mă, v-au intrat meduse-n nas? E sauvignon, dar are… are și ceva de ….
Prima gură: plin, fructat , nu foarte acid, dulce, apoi acrișor și cu final amărui. Un pic alcoolul pe alături, dar nu deranjant. Și totuși, iți dă senzația de vin tare. Totuși, totuși… ce vin e?
     Asamblaj! Cădem de acord toți trei. Dar mai are ceva în el! Baricat. Ei…?! Măi, parcă aduce cu lemnul, cu ceva afumătură. Nu vrem să ne uitam pe sticlă că să aflam din ce e făcut. Şi totuşi ce e?
După 3-4 minute, la al doilea nas, surpriză mare! Ceea ce ne mirosea a chardonnay, acum devine altceva. Cine a spus sauvignon, își schimbă părerea și spune ca-i chardonnay ușor “afumat”. Sigur? Sigur, frate! Dragilor, noi ce bem aici? Nu-s, nene, doar 2 soiuri, nici mort – zic eu! Și vine imediat clarificarea (ca să putem termina sticla și să mergem la culcare liniștiți): avem rețea aici?… dă-i, frate, pe Google!
RaSto

3 comentarii

  1. Buna ziua cu ocazia concursului de pe pagina de facebook vin2.ro raspunsul intrebari cu nr.2 este: SOLI WHITE ” Chardonnay. Sauvignon blanc. Riesling. Gewurztraminer.

    • Si cel de al doilea raspuns este corect!
      Felicitari !

    • Hmmmm..Corect!

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. 3-0 - Povești cu vin | Povești cu vin - [...] UE, am să scriu doar despre un vin, care-mi provoacă ceva nostalgie, fiindcă Soli White a fost prima postare…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *