3 – 0

Scris la 7 septembrie 2013 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….Vineri seară am văzut meciul de fotbal România-Ungaria împreună cu câțiva amici, degustând nenumărate vinuri, dar cu ochii pe televizor permanent, pentru că nu știam când o zbughește iar Marica spre gol și iar mă surprinde aiurea cu nasul în pahar.
….A doua zi, cam prea multă linişte după un meci bun şi „nebun” făcut de echipa noastră. Oare de ce nu ştim sa ne bucurăm mai mult la câte un succes, iar când nu ne iese socoteala, avem luuuungi emisiuni și comentarii despre cât de prost și neinspirit a fost nu știu care jucător sau antrenor? Comentăm, însă, ce-au făcut hoardele oligofrene venite din Ungaria, puse pe scandal şi provocare.
….Dar pentru că n-am de gând să provoc un conflict intern NATO și UE, am să scriu doar despre un vin, care-mi provoacă ceva nostalgie, fiindcă Soli White a fost prima postare a bloggulul nostru în septembrie anul trecut. De data aceasta, discutăm de un cupaj 2012, făcut tot din chardonnay, riesling italico, gewurtztraminer și sauvignon blanc și care e foarte expresiv, vioi și proaspăt.
Și la o asemenea combinație de soiuri, a scrie despre miros, nas și toate notele  florale ar însemna să vă țin de vorbă vreo două pagini și rezum că e plăcut și îmbietor. La gust iar devine complicat, pentru că soiurile se perindă pe rând, dar parcă rieslingul răzbate mai cu putere. Tonul îl dă aciditatea și apoi consistența, cu iz de fructe de vară coapte, dar și citrice proaspăt stoarse pe lăngă un alcool pe care îl mai smiți pe final un pic. Vinul asta este peste nivelul de entry și iese din crama Eduardo Miroglio de langa Elenovo cu aproape 8 leva. Cu un post gust mediu, eu am sărbătorit victoria noastra în meciul de  vineri seară cu un file de pește prăjit cu nițel mujdei, ceva cartofi wedges și m-am bucurat de toate.
….Și dacă-i batem și pe turci, promit că joi mănânc sarma beyti.
….Hai România!
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori