Valurile Vinului la Brăila

Scris la 9 februarie 2014 in Povesti despre vin, Slider | Un comentariu

….Că vinul face bine, m-am convins înca odată la Brăila.
….Am așteptat să se redeschisă autostrada A2 și-am plecat la drum prin munții de zapadă ai Drajnei și Sloboziei până am dat de-o barcă. Ajunsesem la Brăila, unde unde împreună cu prietenii mei de acolo, am continuat un concept de care m-am ataşat foarte mult: Iubeşte, Ajută, Zâmbeşte!, proiect la care Muzeul Brăilei şi Crama Oprişor nu au ezitat să asigure cea mai mare contributie la reuşita unui eveniment în care un tânar talentat brăilean – Vlad Gabriel Andrei – îşi va putea continua visul de a cânta la un nou şi performant instrument muzical.
….După planuri și analize de organizare logistice și de comunicare, a venit și momentul culminant: 6 februarie, ora 18.15. În una din cele mai frumoase construcții brăilene din centrul orașului – Centrul Cultural Nicapetre, noii membrii ai “conspirației” I.A.Z., au înfruntat frigul și munții de zăpadă din oraș și cu o punctualitate neîntâlnită de mine până acum, la ora 18.30 a început programul pentru care trebuie să recunosc, aveam ceva emoții. Doamna Maria Stoica ne-a prezentat un scurt istoric al imobilului recent renovat, Luminita Tzakis a prezentat Crama Oprișor, Ana Pavel și-a prezentat în avanpremiera creațiile fotografice, iar Cornelia Buzoianu și colegii săi ne-a reamintit câteva cover-uri în ritm de jazz.
….Mansarda clădirii, un loc absolut admirabil, dar mai ales potrivit pentru evenimente culturale de bun gust, devenise aproape neîncapatoare pentru cele 45 de persoane curioase și dornice să vadă, sa asculte și să simtă  lucruri adevărate și  frumoase, drept pentru care și noi ne pregatisem vinuri potrivite: sauvignon blanc Caloian 2013, chardonnay La Cetate 2011, rozeul Caloian 2013, feteasca neagră La Cetate 2011 și Drăgaica Roșie 2011. Am avut plăcerea să urc pe „cat walk”-ul de lemn prezentând primele 3 vinuri, timp în care o parte din gazde se agitau disperate să cobor de­-acolo. Asemenea oameni cu greutate (la propriu) nu mai călcaseră în jurul marelui vitraliu, doar Luminiţa a mai prins ceva curaj şi mi s-a alătura, evident, ei stându-i mult mai bine.
….După câteva mini-reprize muzicale, au ajuns la degustare vinurile roşii pe care Iulian Grigorescu le-a prezentat cu mare succes, feteasca neagră fiind oarecum vedeta, iar Drăgaica un deliciu, într-un oraș unde vinurile de Oprișor sunt aproape necunoscute.
….Una din atracții s-a lăsat ceva așteptată, pentru că la final, s-a început licitația pentru o sticlă de ISPITA, preț ce pleca de la 140 lei. Sticla era semnata de autorul vinului Liviu Grigorica, iar faptul că din cele 5000 și ceva de sticle lansate, se vânduseră din noiembrie până acum 3000 și un pic, a făcut ca în nu mai puțin de 15 minute, licitația să ajungă la …420 de lei. Fericita câștigătoare a fost Cristina Grigorescu, ce a ținut sticla tot restul serii ca pe un bebeluș de aur. Diferența obținută urma să ajungă tot în fondul de susținere pentru Vlad Andrei, de la care am aflat că se pregătește pentru Olimpiada Națională pentru violă și căruia toți i-am urat mult succes.
….La final, am aflat ca una din frumoasele doamne prezente și-a luxat piciorul pe ghețuș, dar nici în ruptul capului n-ar fi putut lipsi de la o asemenea seară, drept pentru care a stat până la sfârșit, doar vinurile și muzica alinându-i ceva din durere.
….A fost o seară unde oamenii cu suflet ai Brăilei, muzica, versurile, arta fotografică și vinurile au reunit rețeta de succes a unei seri speciale, care se cere repetată. „Conspirația” Iubește, Ajută, Zâmbește din Brăila e de abia la început, iar lucrurile merg în direcția în care oamenii talentați ai comunității nu se mai simt singuri.
….Succes!
RaSto
foto by Cristina Grigorescu și Octavian Mîță

Un comentariu

  1. Proiectul „IUBESTE AJUTA ZAMBESTE” fara „si” si fara conspiratie!! iar lucrurile nu merg in directia precizata.Sper sa nu mai citesc asemenea prostii.

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. Hai la Concurs! » Povești cu vin - [...] http://vin2.ro/valurile-vinului-la-braila/ {lang: 'ro'} [...]
  2. 2 la pahar. Azi, cu Zoltan Szoverdfi - Szep » Povești cu vin - [...] și că n-am pus la punct până la final planul de a continua proiectele comune din ciclul „Vinul face…
  3. Crama Delta Dunarii – prima degustare de vinuri - Povești cu vin - […] cu Iulian, organizasem cu ani în urmă, în podul muzeului, una dintre cele mai reușite degustări caritabile.  Așa urma…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.