Blind de albe

Scris la 3 mai 2015 in Povesti despre vin | Un comentariu

—-Ca de fiecare dată Restaurantul Ginger este o gazdă primitoare pentru tot felul de degustări. La sfârșitul lunii aprilie a organizat un blind de 19 vinuri albe, iar cei prezenți au adus fiecare câte un vin. După fiecare probă am dat note până la 100 și am avut posibilitatea să comentăm cum și de ce am punctat, ce ne-a plăcut sau nu, iar la sfârșit s-a făcut un clasament.
—-Am avut ocazia să degust vinuri noi și să revăd multe din cele care în ultimii doi ani mi-au plăcut mult, dar pentru mine a fost și mai interesantă concluzia de final: îmi plac mai mult vinurile albe proaspete, vioaie și cu aciditate mai săltăreață, după cum se vede și din punctajele acordate de mine: Solo Quinta 2014 – Recaș (90 pct), Rusalca Albă 2014 – Crama Oprișor și Smarald 2012 – Villa Vinea (amândouă pe lângă 87 pct). Imediat în spatele lor (cu 84 și 83 pct) Sauvignon Blanc 2014 – LacertA, Renatus Alb 2013 – Alcovin Măcin, Cuvee Nicolae 2011 – Moșia Tohani și Savignon Blanc Ravak 2014 – Domeniul Vlădoi.
—-Câștigătorul serii, în urma mediei punctajelor, a fost Cuvee Nicolae. M-am bucurat pentru că este vinul meu preferat de la crama din Tohani și-am picat bine pe punctaj, dar faptul că Solo Quinta m-a vrăjit așa de tare, mă face să reiau degustarea cât de curând, iar Rusalca am și comandat-o la UnVinPeZi.
—-De abia aștept reîntâlnirea cu toate cele de mai sus pentru că vara asta începe devreme și mi-am propus să nu mă plictisesc.
—-Cu bine,
—-RaSto

Un comentariu

  1. http://results.concoursmondial.com/index.php
    Solo Quinta 2014 Marea Medalie de Aur (peste 91 pct) la ConcoursMondial de Bruxelles

    Hai, ca aproape am nimerit-o!

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. Concours Mondial de Bruxelles 2015. Marea Medalie de Aur » Povești cu vin - [...] cel puțin pe mine, m-au făcut să mă simt foarte mândru. Dacă pe SQ2014 am avut bucuria să-l întâlnesc,…
  2. Vin nou de Lume Veche » Povești cu vin - [...] roze, am bifat un vin la care pofteam de ceva vreme. –Prima dată l-am întâlnit la un blind de…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori