Păsărica de Bordeaux

Scris la 6 august 2015 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

—-De aproape 4 ani, pe piata noastra de vinuri, face cariera acest sauvignon blanc. Chateau La Verriere.
—-S-a scris si se va scrie despre acest vin pentru ca e un vin cumsecade. Cunosc pasionati care nu dorm bine daca n-au 2-3 sticle in beci sau la frigider.  Multi isi iau acasa cu baxurile, iar unii l-au avut ca vin la nunta. Asta nu inseamna ca e un vin popular. Calitatea, regiunea si pretul il califica la alt nivel. Un vin pentru cunoscatori la un pret corect (10 euro).
—-Verriere-ul de 2014 care a ajuns pe piata noastra in urma cu o luna, dar fara prea multa valva, nu e cu mult diferit de ce ne-a obisnuit pana acum. Primul lucru pe care-l remarci este contraeticheta. In limba romana si cu mentiune speciala pentru cel care l-a descoperit, l-a importat si pe care-l felicit.
—-Galben-verzui, cu miros inconfundabil de sauvignon de lume veche, razbate tipicitatea si nuanta de ardei gras, ierbos si mai putin parfumat (si exploziv) decat precedentul. Imi plac vinurile la care gustul confirma mirosul placut. Verriere-ul asta e din aceasta categorie. Mult mar verde, citrice, proaspat cu toti parametrii in echilibru (aciditate, corp, alcool – 13% ), cu un post gust destul de lung, nu-l putem aseza decat la ++7 papioane/8.
—-Generos in asocieri culinare light, sauvignonul asta confirma iar si devine mon ami si vara asta.
—-Cu bine,
—-RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori