Pe valurile muzicii la Brăila

Scris la 29 mai 2014 in Povesti despre vin | Niciun comentariu

….15 mai, imediat după Centura Roze, eram pe drum spre Brăila pentru un dublu eveniment: degustarea vinurilor Cramelor Recaș și concert Jezebel –    Pe valurile muzicii la Brăila – de la Edith Piaf la Maria Tănase. Împreună cu Iulian de la Pistoane Baricate, pusesem demult la cale treaba asta, mai ales după ce el descoperise vocea Izabelei pe youtube, iar între timp cercul iubitorilor de vin din Brăila crescuse considerabil.
….Pe lânga reântalnirea cu prietenii de acolo și cu George venit în vizită din Galați, mi-a făcut mare plăcere să-l revăd pe Stelian Ștefan – somelierul Cramelor Recaș, el fiind unul din pionii principali ai realizării evenimentului.
….Pentru mine, dintre toate vinurile degustate (spumant roze, cahardonnay-uri și alte două vinuri roșii), cel de care m-am lipit definitiv a fost Feteasca Regală Barrique 2013, de care m-am îndrăgostit. Desigur, în rândul audienței aș mai fi găsit motive pentru contemplare, dar fiind la degustare, m-am concentrat pe acest vin. Nu era prima data când am făcut cunoștință cu acest vin, pentru că înainte de Paște, l-am tot „ciupit” cât stăteam cu nasul prin bucătărie. Am regăsit şi de data asta culoarea plăcută și nasul fructat, exploziv și foarte plăcut. Gustul acrișor cu nuanțe de mango și ananas, ierburi, lychee nu-ți poate fi indiferent și s-a remarcat ușor printre cei prezenți la Privighetoarea, pentru că după ce l-au dus la gură toți, s-a auzit un oftat admirativ. Cu Iulian, Cristina și George am agreat toți că ne place și-am continuat să fim atenți la Stelian de la care am aflat că parte din fetesca regală a fost ținută doar 4 luni la baric. Vinul are aciditate bună, destul de corpolent și bine integrate cele doar 12 vol. de alcool. Stă destul de bine și la post gust și e ușor de asociat cu mizilicuri de vară, astfel că se apropie de 7,5 papioane din cele max. 8.
….Iar după ce Jezebel se stârnise la una din melodiile noastre preferate (Bun e vinul ghiurghiuliu), am aflat că distribuitorul local adusese doar câteva sticle pentru acea seara, astfel încât am început negocierile cu alte mese și ospătarii ca să putem comanda și noi una-două sticle, pentru că panta „i” (coeficientul ce reprezinta diamentrul de transport al ţevii) se modificase brusc.
….Am plecat prin Gradina Publica fredonând bâlbâit Je ne regrette rien, desigur, cu regretul că ar mai fi încăput un pahar din vinul cu care sper să vă întâlniți și voi cât mai curânt.
….Au revoir,
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori