Tihnă şi roze

Scris la 7 martie 2014 in Povesti despre vin, Slider | Niciun comentariu

….Trăim vremuri bune.
….Avem guvern nou, cu udemerişti mai mult in decât out, avem preşedinte nou la F.R. de Fotbal, avem samsari de fotbalişti după gratii, iar în pregătire alte sute de dosare pentru viitorii ocnași. Dar oraşul e plin de flori în pregătirea zilei de 8 Martie şi femeile sunt zâmbitoare pentru că şi-au pisat nuca pentu mucenici. Totuşi, vremea asta zemoasă nu-mi prea place, cu ploaie, bălți, vânt şi frig. Cam de rahat, dar nu de-ăla turcesc. Ca şi Băsescu în funcţie. Dar noroc că toate trec şi binele învinge. Întotdeauna. Toate sărbătoritele de 8 Martie știu că binele învinge. Pentru că vine primăvara.
….Şi pentru că toate-s la locul lor şi n-am niciun chef să mă pun la curent cu politica geo-strategică şi şucărul din Crimeea, mi-am pregătit la rece un roze proaspăt de la Liliac (Wine Company), din 2013 și mi-am propus să mă fac comod în  fotoliu ca să văd un film vechi (din 1995) cu actriţa mea preferată: Kate Winslet. Iar asta, pentru că mai nou, asociem lucrurile care ne plac cu vinurile.
….Sense and Sensibility  – Poveste, decor și costume tipic britanice, care te introduc în atmosfera din sud-vestul Angliei de la finele anului 1800 se potrivesc cu licoarea din pahar: o culoare de roze foiță de cepă, strălucitoare, clară și tentantă. Îl miros și-mi vin arome reținute de frăguțe și frunze de căpşune puţin coapte şi delicate.  Totul decurge molcom și datorită vinului trec cam ușor peste intrigă, asta și pentru că tocănița mea picantă de rinichi cu fusilli era gata. Încep să apară piesele grele ale distribuţiei şi pe lângă favorita mea Kate, ies la rampă, precum starurile din film, notele gustative: atac teribil de plăcut și cu aciditate ridicată, mereu în acord cu aromele (Kate Winslet), mătăsos și cu eleganță (Emma Thopson), structură și robustețe blândă (Alan Rickman), vioi și zglobiu (Greg Wise) și un post gust soft de grapefruit ușor dulceag (Hugh Grant). Filmul ca și vinul e presărat de o mulțime de alți actori mari, cum au mereu englezii, așa cum și vinul poate să arunce o paletă foarte mare de exprimări, care în mare parte le găsiți în postarea cu accente sexy a amicului Mihai de aici. Eu l-am cotat la +7 papioane fără emoție.
….Filmul, dacă nu l-ați văzut, sunt convins că-l veți urmări cu plăcere, dar n-am putut să mă  bucur pe deplin de happy-end, pentru că tocănița mea fiind prea picantă, vinul s-a dus cam dus repede, precum berea la meciuri mari și în loc să să fiu fericit de rolul mare făcut de Kate, mi s-au umezit ochii de necaz că s-a terminat vinul.
….Și cum mai toate filmele cu fata asta mi-au plecut, m-am bucurat să aflu că acestei mari actrițe i se va acorda Hollywood Star on Walk of Fame, ceea ce a mai făcut să-mi să-mi treacă necazul. Până la urmatoarea sticlă de roze Liliac 2013, la Centura Roze din mai.
….Noroc, tihnă și vizionare plăcută.
….RaSto

Niciun comentariu

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. Povestea mea cu un campion » Povești cu vin - [...] Corcova (caștigător al Centurii Roze 2013), Liliac (locul 2 în 2013) si Iacob. Dacă despre Liliac și Corcova am…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori