2 la pahar. Azi, cu Georgiana Avram

Scris la 27 februarie 2014 in Povesti despre vin, Slider | Niciun comentariu

….În turneul de la Iaşi din week-end-ul trecut m-am întâlnit cu Geo Avram. Puneam la cale întâlnirea asta de vreun an, aşa că nu am mai ratat întrevederea.
….Duminică ne-am pus pe povestit chiar în apropierea unui frumos wine bar vis-a-vis de Piața Unirii, pe nume Red Wine Bar, inaugurat de curând. Aveam cu mine un vin care mi-a plăcut de când l-am descoperit (în 2012), pe numele său Chateau La Verriere sauvignon blanc 2013. L-am deschis și lăsat un pic să ia aer, după care am început să-l descântăm, aflâd despre Geo, că târgovișteancă fiind, a petrecut în București o perioada a studiilor şi a formării profesionale în domeniul economic, iar după o întrerupere de un an în Germania, a revenit zurück, dar în …Iași. Şi cum orice om cu privirea clară şi minim simţ estetic ar fi spus despre Geo că în mod sigur lucrează în modeling sau fashion design, ei bine, nu… activează în industria vinului. Ha!
….Nobless Concept este firma pe care Geo o conduce și care se ocupă cu comercializarea vinurilor produse la S.C.D.V.V. Am și vizitat depozitele firmei unde am găsit vinuri mai noi și mai vechi și unde am auzit că merlot-ul preferat al lui Radu Beligan se găsește aici, în Dealul Copoului. Printre soiurile ce „se liniștesc” poţi găsi Fetească Albă, Fetească Regală, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Gris, Muscat Ottonel, Golia, Merlot, Cabernet Sauvignon, dar şi Golia, Şarba şi alte soiuri hibridizate de care nici nu auzisem. Stațiunea S.C.D.V.V. are o tradiție mare și merită să afli cât mai multe lucruri despre ce se întâmplă aici, dacă esti pasionat de vinuri.
….În timpul ăsta, ne mai dădeam cu părerea despre Verriere-ul din pahare și redescopeream aromele exotice de citrice cu tușă mai pronunțată de mango, dar și de ierburi uscate, mai ales fân. Verrierul de 2013 nu e departe de cel de anul trecut și-l găsim domol, cu aciditate ridicată, prietenos și cu alcoolul  (13%) ascuns bine. Cele 7 papioane asupra cărora am căzut de accord,  ne-au creat acea stare plăcută de confort și voie bună, așa încât, poveștile din lumea vinului zonal a căror tradiţie pleacă de zeci și zeci de ani o poți găsi ca o poveste cu zâne și feți frumoși ai locului. Iar mare parte din făurarii acestor lucruri au adăpostit toate secretele astea prin beciurile stațiunii din dealul Copoului, în sticle ce stau soldățește cu capul în ceară prăfuite și încă nedescoperite.
….Cu siguranță am să încerc și eu vinurile astea, care încet-încet își vor face loc și în magazinele specializate și în listele unor restaurante, pentru că încep să fie căutate.
….Succes, Geo!
….RaSto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori